A0-papper köpen du till ett fördelaktigt pris på plotterpapperonline.se 

Plotterpapperonline.se har det största urvalet av A0-papper i Benelux. Vi levererar direkt från vårt eget lager. På vår webbplats kan du snabbt och enkelt välja ut rätt A0‑papper för din plotter.

Vi levererar A0-papper och A0 storformatspapper.
I tabellen nedan visas måtten på båda dessa pappersformat.

A-Standard (bredd)

mm (bredd)

Inch (bredd)

Används mest

A0 storformat

914 mm

36 tum

X

A0

841 mm

33,1 tum

 

A0 storformatspapper är det papper som används mest. På det papperet kan man skriva ut en A0-bild. A0-papper i standardformat används i mycket mindre grad. En A0-bild går inte att skriva ut på A0-papper av standardmått, eftersom skrivaren behöver en marginal på åtminstone några millimeter.

A0-papper, tjocklekar

Papperets tjocklek anges i antal gram per kvadratmeter. A0-papper finns från 80 g/m2.
80‑gramspapper är lika tjocka som ett A4‑ark i standardformat från en kopieringsapparat. 80‑ och 90‑gramspapperen är de mest sålda A0-papperen. För diagram och/eller ritningar som ska användas under lång tid på till exempel en byggplats eller arbetsplats, rekommenderar vi 120‑gramspapper.

Olika sorters A0-papper:

Förutom olika tjocklekar finns A0-papper av olika sorter och kvalitet. Det går till exempel att välja bestruket eller obestruket papper, glättat eller matt papper och fotopapper.

Obestruket eller bestruket A0‑papper

Bestruket papper har fått en specialbehandling som gör att ytan är slät och bläckpunkterna knappt flyter ut. Bestruket A0‑papper är att föredra till ritningar där stora färgytor används och ritningar som ska användas i fuktig miljö.

Glättat eller matt papper, eller fotopapper

För tekniska ritningar används matt papper. Matt papper motsvarar ett standardpappersark från en kopieringsapparat, utan glans. Glättat A0‑papper används för presentationer av tekniska ritningar och 3D‑ritningar i helfärg. Fotopapper används för utskrift av A0-affischer och reklamtryck.

För vår A0-papperssamling, klicka här
För vår samling av överdimensionerat A0-papper klicka här

Vårt utbud av A0-papper:

A0 papperstjocklek

Tjockleken på detta papper uttrycks i antal gram per m2. A0-papper finns tillgängligt från 80 gr / m2. 80 gram papper är lika tjockt som ett vanligt A4-kopieringsark.

80 och 90 gram är det bästsäljande A0-papperet. För presentationer och / eller ritningar, som används länge, till exempel konstruktion eller plats, rekommenderar vi 120 gram papper.

Papperstyper A0

Förutom de olika tjocklekarna på A0-papper finns olika typer och kvaliteter tillgängliga. Du kan välja bland bland annat bestruket papper, obestruket papper, glansigt papper, matt papper och fotopapper.

Bestruket eller obelagt A0-papper

Det bestrukna papperet har genomgått särskild behandling. Ytan är slät och bläckfall faller knappast ut. Bestruket A0-papper föredras för mönster där stora färglådor används och för mönster som används i en fuktig miljö.

Glansigt, matt eller fotopapper

Mattpapper används för tekniska ritningar. Mattpappret ska jämföras med ett ark vanligt kopieringspapper utan glans.

Glansigt A0-papper används för tekniska och 3D-ritningspresentationer i fullfärg.

Fotopapper används för att skriva ut A0-affischer samt reklammeddelanden.

Gratis frakt

Med alla beställningar >€100

Snabb leverans

Leverans inom 1-3 arbetsdagar

Installationstjänst och råd

Vi hjälper dig gärna med installationen och ger dig expertråd.

100% säker betalning

Betala enkelt med kreditkort, förskottsbetalning eller Paypal.