Plotterpapper

Vi har det största sortimentet av plotterpapper i Benelux. Eftersom vi köper i bulk och hanterar vårt eget lager kan vi leverera snabbt och effektivt.

Vi levererar A0- och A1-plotterpapper samt olika stora storlekar, som 36 och 24-tums plotterpapper.

I tabellen nedan kan du se de ISO-standardmått som vi levererar.

A-Standard (bredd)mm (bredd)tum (bredd)Används mest
 A0 Storformat 914 mm 36 tum X
 A0 841 mm 33,1 tum 
 A1 Storformat 610 mm 24 tum X
 A1 594 mm 23,4 tum 
 A2 420 mm 16,5 tum 

Olika tjocklekar av plotterpapper

Tjockleken på detta papper uttrycks som ett antal gram per kvadratmeter. Plotterpapper finns tillgängligt från 80 gr / m2. Detta kan jämföras med ett vanligt pappersark som används för kopiatorn. På vår hemsida kan du enkelt hitta önskat antal i termer av vikt.

Plotterpapper belagt och obestruket

Skillnaden mellan bestruket plotterpapper och obestruket plotterpapper är att ytan på bestruket plotterpapper behandlas. Plotterpapprets yta är därför slät och bläckdroppar fläckar inte ut. Bestruket plotterpapper passar bäst för utskrift av stora färglådor, 3D-presentationer och ritningar som används i en fuktig miljö.

Priset på obestruket plotterpapper är mer fördelaktigt än priset på bestruket plotterpapper.

Matt, glansigt eller fotoplotterpapper

Under belagda papper finns också papper med ytbehandling på beläggningen. Till exempel är ditt fotopapper eller affischpapper matt, glansigt och satin.

Mattplotterpapper används också för tekniska ritningar. Mattpapper är som ett vanligt pappersark utan glans. Papper i matt yta är emellertid bestruket papper. Standardpapper är obestruket. Detta bestruket och matt papper har därför ett matt utseende så att ytan inte reflekteras. Eftersom den är belagd kommer emellertid linjerna att skrivas ut skarpare och bättre, och du kan också skriva ut ytfyllningar och stora färgområden.

A0 glansigt papper används för tekniska och färg-3D-ritpresentationer.

Fotopapper används för att skriva ut A0-affischer och reklammeddelanden. Detta blanka bestruket papper används ofta för att skriva ut foton, tidskrifter, affischer eller andra annonser. Den blanka ytan gör att utseendet ser annorlunda ut. En blank yta reflekteras som du ser i många tidskrifter.

Satinpapper finns också. Den har samma egenskaper som glättat och matt fotopapper, bara ytan är satin. Det reflekterar inte lika mycket som glansigt papper, utan mer än matt papper. Satinutseendet ger trycket ett lyxigt utseende.

Fotopapper används ofta för utskrift av A0-affischer och reklammeddelanden.