Storformatsskrivare

Skriver du regelbundet ut filer som är större än A3? Att köpa en storformatsskrivare kan då vara ett bra steg. Storformatsskrivare är nu mer hållbara, skrymmande och prisvärda. De är lätta att använda och sparar pengar genom att eliminera behovet av att gå till ett tryckeri. Numera kommer de flesta storformatsskrivare med hårddisk, nätverksanslutning och WiFi, vilket gör utskrift enkelt och snabbt.

Stora format skrivare

Dessa används främst på CAD- och GIS-marknaden. Det har aldrig varit enklare att skriva ut konturteckningar, skisser, renderingar och fyllningar. Storformatstekniska skrivare kallas ofta plotter. Denna term kommer från plottern, där ritningar fortfarande ritades i penna på papper.

Tekniska skrivare används ofta av byggföretag, arkitektföretag och designföretag.

Storformat grafikskrivare

Storformatsgrafiska skrivare används främst för att skriva ut reklammaterial, affischer, foton och andra bilder. Nu, genom att köpa en grafisk skrivare, kan du skriva ut alla dina affischer, lagra förnödenheter, annonser och foton själv. Detta sparar återkommande kostnader eftersom du måste skicka den till en skrivare och få den utskriven.

Grafiska skrivare används idag på många ställen. Tänk på skolor, fotostudior, reklambyråer och småföretagare.

Storformat skrivarpapper

Storformat skrivarpapper levereras på rullar. Du sätter in dessa pappersrullar i skrivaren. Rullbredder varierar från A2 till 60 tum papper. Rullarna du kan använda beror på storleken på din skrivare. Till exempel kan en 36-tums A0-skrivare ladda rullar upp till 36 tum.

Papperet finns i olika versioner. Från bondplotterpapper (standardplotterpapper) till duk, bluebackpapper, fotopapper och affischpapper.

Bläck för storformatsskrivare

Det finns olika typer av trycktekniker, men bläckstråleskrivare, lösningsmedel och latex används oftast för storformatsskrivare.

Bläckstråle

Den vanligaste tekniken är bläckstråle-tekniken. Detta är ett flytande bläck som sprutas på papperet genom små sprinkler på skrivhuvudet. Detta flytande bläck är vattenbaserat. Nästan all utskrift på kontoret eller hemma använder bläckstråle-tekniken. Eftersom bläck transporteras med vatten har trycket torkningstid efter utskrift.

Latex

Inkjet-utskrift inkluderar också latexutskrift. Latexbläck är också vattenbaserat, men färgen är harts- eller latexbaserad.

För latexutskrift behöver du inte extra ventilation för att undvika skadliga ämnen. Något som behövs vid lösningsmedeltryck.

Lösningsmedel

De har också lösningsmedelsfärgen. lösningsmedelstoner är lösningsmedelsbaserade. Lösningsmedlet används normalt bara i stora tryckerier. Eftersom det orsakar kemiska reaktioner är speciell extraktion nödvändig.

Det finns olika typer av lösningsmedel, men alla är vattentäta och torkar mycket snabbt. När du skriver ut på vattentätt material kan du skapa långvariga utskrifter som håller länge.

Att köpa en storformatsskrivare

Som du kan se finns det många alternativ när det gäller storformatsutskrift. Skrivare blir större och större och sparar mycket tid och pengar.

För personlig rådgivning och hjälp i ditt val kan du kontakta oss när som helst utan förpliktelse. Då hjälper våra experter dig gärna.

Gratis frakt

Med alla beställningar >€100

Snabb leverans

Leverans inom 1-3 arbetsdagar

Installationstjänst och råd

Vi hjälper dig gärna med installationen och ger dig expertråd.

100% säker betalning

Betala enkelt med kreditkort, förskottsbetalning eller Paypal.