Plotterpapper

Letar du efter plotterpapper till din storformatsskrivare? Nedan hittar du vårt kompletta sortiment.

Du kan enkelt söka efter storlek, skrivarmodell, skrivartyp eller gramantal.

Vi levererar vårt plotterpapper direkt från vårt eget lager.

Du kan också använda vårt verktyg för plotterpapper.

Show Filters

Vilket papper behöver du?

Valet av papper som du gör avgör i hög grad hur utskriften kommer att se ut. Valet av en viss papperstyp beror på flera faktorer. Är det till exempel viktigt att tänka på vilket utseende din slutprodukt ska ha? Vad är trycket för? Är det konstruktionsritningar, affischer eller till exempel foton. 80 eller 90 gram plotterpapper används vanligtvis för CAD- och GIS-marknaden. Detta är standardplotterpapper för storformatsskrivare. Du kan också använda ett bestruket plotterpapper till exempel för linjeteckningar. Pappersbeläggningen gör papperet något fastare för längre livslängd och linjer skrivs ut skarpare eftersom bläcket inte går på bestruket papper. Hur tungt ska papperet vara? Ju tyngre papper desto fastare blir det. Ju högre antal gram papper, desto tjockare blir papperet. Fastare papper är tjockare och håller därför längre eftersom det skrynklas och sönderrivs mindre snabbt än vanligt 80 gram kopierings- och tryckpapper. I menyn hittar du olika typer av plotterpapper.

Obestruket plotterpapper

Obestruket papper är papper utan speciell beläggning och har en grovare yta. Obestruket papper kan jämföras med standardpapper eller kopieringspapper. Obestruket papper absorberar mer bläck och strömmar mer än bestruket papper. Linjer och ytfyllningar skrivs därför mindre tätt ut. Obestruket papper är därför billigare än bestruket papper och används huvudsakligen på CAD- och GIS-marknaden för utskrift av konstruktionsritningar, linjeteckningar eller för kopiering eller utskrift av standarddokument.

Bestruket plotterpapper

Bestruket plotterpapper kallas också bestruket papper. Den har en mjukare yta. På grund av det speciella beläggningsskiktet stängs det övre papperskiktet så att bläcket inte flyter och papperet absorberar mindre bläck, vilket gör det mer ekonomiskt att skriva ut. Med bestruket papper trycks linjer skarpt, utskrifterna är av högre kvalitet och färgerna får ett mer kraftfullt utseende. Bestruket plotterpapper är därför tyngre och av bättre kvalitet. Den används främst för att skriva ut annonser som affischer, flygblad, skyltar, foton eller för konstruktionsritningar och andra CAD- och GIS-applikationer som används under en längre tid i en verkstad.

Olika typer av plotterpapper på en rulle

Förutom standardplotterpapper, som ofta används för konstruktionsritningar eller andra tekniska ritningar, säljer vi också andra typer av plotterpapper. Till exempel har vi fotopapper och affischpapper i vårt sortiment, det här papperet används ofta för att skriva ut foton, affischer, andra annonser eller konstruktionsritningar som måste hålla länge. Många specialpapper för plottare finns också. Tänk på självhäftande papper, som du t.ex. kan använda för att skriva ut klistermärken. Kanvas, gult papper eller spårpapper. För varje papperstyp i menyn hittar du mer information om papperet på motsvarande sida.

Olika storlekar plotterpapper

De olika storlekar som vi har plotterpapper i lager är: A0 överdimensionerat (36 tum plotterpapper), A0 plotterpapper (33,1 tum), A1 överdimensionerat (24 tums plotterpapper), A1 plotterpapper (23,4 tum), A2 rullpapper (16,5 tum), 42 till 60 tum papper.

Plotter papperstjänst online

För att hjälpa dig att göra detta val har vi vårt verktyg för plotterpapper. Naturligtvis kan du alltid nå oss per telefon för personlig rådgivning