Målarduk

Billigt och enkelt att beställa Målarduk på en rulle.

Nedan hittar du vårt kompletta sortiment av Målarduk-rullar.
Vi levererar både 100% bomull och syntet.

Vi levererar duk från kvalitetsmärket Evolution.

Du kan enkelt välja rätt Målarduk genom att söka efter mått eller din skrivarmodell.

Show Filters

Skriv ut på Målarduk

Utskrift på Målarduk används ofta för utskrift av målningar, porträtt, konst, fotografier och annonser. Genom att skriva ut på Målarduk kan du enkelt ge ditt kontor eller arbetsyta en annan atmosfär genom att till exempel skriva ut foton på Målarduk och hänga dem. Målarduk finns som bomullsduk på en rulle och syntetisk duk på en rulle.

Skillnaden mellan bomulls Målarduk eller syntetisk Målarduk

Den stora skillnaden mellan syntet- och bomullsduk är att den syntetiska duken är gjord av plastfibrer och bomullsduk är gjord av bomullsfibrer, syntetisk duk känns därför också som plast medan bomullsduk känns mjukare. Huvudskillnaden vid tryckning är att bomull har en grovare struktur som gör att bläcket tränger djupare in i materialet. Syntetisk duk har en mjukare yta som hjälper bläcket att hålla sig på duken bättre. Syntetisk duk är ofta billigare och ger ett skarpare tryck, men bomullsduk är mer naturligt och ger ett annat utseende.

Efterbehandlad duk för plottrar

Canvas används vanligtvis utan ytterligare efterbehandling. Så att den behåller sitt naturliga och grovare utseende. Men vill du ha ett mer lyxigt utseende på dina dukstryck? Då kan du välja en matt eller blank yta. Som med affischpapper har glansig duk på en rulle ett glansigt utseende, ytan är mer reflekterande men ger ett lyxigt utseende. Motsatsen till blank duk på en rulle är matt duk på en rulle. Duk med matt yta utstrålar mer lugn eftersom ytan inte är reflekterande.

Olika typer av duk i sortimentet

Vi levererar 5 typer av duk i olika storlekar. Målarduk bomull konstnär Målarduk syntetisk konstnär Premium dukmatta i polyester Premium polyester Målarduk blank Matt bomullsduk i bomull